Despre noi

PENSIUNEA MELBA ****

… departe de griji, aproape de natură …

Prin energie, îndărătnicie şi răbdare, Dunărea a spart ziduri de piatră, despărţind Carpaţii de Balcani. După ce intră în România pe la Baziaş, Dunărea descrie unul dintre cele mai fascinante trasee din lungul celor 2.860 km, pe care îi străbate de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră. Este vorba despre Defileul Dunării, care măsoară 125 km, din care 45 km reprezintă porţiunea faimoaselor Cazane – porţiune din defileul Dunării între Dubova şi Ogradena, formată din Cazanele Mari (4 km lungime) şi Cazanele Mici (5 km lungime), unde Dunărea este forţată să treacă printre munţi îngustându-se până la lăţimi cuprinse între 180-250 m. Zona este declarată monument  al naturii în Europa (aici pot fi găsite “laleaua cazanelor” , “Apus Melba” – Lăstunul de stâncă, nume purtat cu mândrie şi de Pensiunea Melba, pensiune ce, credem noi, se încadreză perfect în aceste zone mirifice ş.a.m.d)

În  această zonă mirifică se află situată Pensiunea MELBA , limitată de cele Două Cazane , în golful Dubova .

În zona cazanelor, la intrarea în golful râului Mraconia, pe un pisc de munte, se sapă în piatră un chip al lui Decebal, impresionant, iar pe malul Dunării, în apropiere se reconstruieşte Schitul Mraconia (“Mânăstirea de sub ape”). Tot aici se află inscriptia săpată în stâncă “Tabula Traiana” care consemnează începutul drumului suspendat al lui Traian pe teritoriul Daciei (40km).

Accesul la Pensiunea Melba se face cu vaporaşul din Orşova şi pe câteva posibile rute auto :

~ pe E771 de la Drobeta Turnu Severin  până la Orşova şi apoi pe DN57 spre Moldova Noua , pensiunea fiind situată chiar la intrarea în localitatea Dubova ;

~ de la Reşiţa către Oraviţa  şi apoi pe DN 57 prin Naidăş către Moldova Nouă spre Orşova ;

~ de la Timisoara , prin Caransebeş – Orşova – Moldova Nouă.

În zonă există foarte multe drumuri forestiere şi comunale, mai mult sau mai puţin modernizate ce fac deliciul amatorilor de senzaţii tari - fie cicliştilor montanimotocicliştilor OFFROAD, care au toate şansele unei vacanţe de neuitat.
Nu numai aceştia se pot bucura de zonă ci şi pescarii amatori, sau profesioniştii care pot pescui chiar de pe pontonul pensiunii special amenajate pentru “fanaticii băţului” , dar şi vânătorii profesionişti în cadrul partidelor oficial organizate( mistreţ , cerb etc.).

Pentru cei care optează pentru excursii montane zona oferă mai multe obiective turistice şi anume:
1. Peştera Gaura Chindiei II care este în plus şi rezervaţie arheologică, unde au fost descoperite urme de artă rupestră din paleolitic.
2. Peştera Veterani ce a avut rol de sanctuar al Zeului Zamolxis pe vremea dacilor.
3. Peştera Haiducilor unde au fost descoperite urme de cultură mezolitică.
4.  Cetatea Trikule ce a fost ridicată în sec. al XV-lea pentru a opri expansiunea otomană spre vest, ruinele acesteia observându-se în apropierea localităţii Sviniţa.
5. Cetatea Ladislau situată chiar la ieşirea din localitatea Pescari pe o culme înaltă de 100 m fiind foarte deteriorată comparativ cu cetatea Golubac de pe malul sârbesc ce tronează încă impozantă peste fluviul imperturbabil şi neobosit.
6.  Cazanele Mari şi Cazanele Mici care pot fi bătute cu piciorul.
7.  Chipul cioplit în stâncă de mărime impresionantă al lui Decebal.
8.  Mulţimea de Mănăstiri cum ar fi Vodiţa, Sfînta Ana, Mraconia, Biserica Sfinţii Arhangheli situată chiar în localitatea Berzasca, având reputaţia de cea mai veche biserică românească din Clisura Dunării, monument de arhitectură în stil baroc ridicată în 1836.

Nu în ultimul rând Pensiunea Melba oferă odihnă şi relaxare pe plajă amenajată pe malul bătrânului fluviu , lângă piscina cu apă limpede . Cazarea se  face în cele 10 camere duble (8 camere duble matrimoniale şi două twin) ,amenajate cu mult bun gust şi dotate cu telefon,televiziune prin cablu,radio MP3,minibar,grup sanitar propriu cu dusuri cu hidromasaj sau jacuzzi.

Preparatele culinare tradiţionale şi cu specific zonal sunt pregătite în bucătăria proprie şi se servesc în restaurantul din incintă şi pe terasa localului.

6 Responses to Despre noi

 1. stavri adina says:

  buna ziua,

  aveti disponibile 2 camere pentru 23 – 25 septembrie?

  Multumesc

 2. Ionut says:

  Ce zona frumoasa. Parca e un colt de rai. Sigur dau pe la voi in urmatoarea mea mini-vacanta. Parca mi-a ajuns sa caut numai cazare bran sau Sinaia

 3. Jani Tapioharju says:

  Hello,my name is Jani and i want to arrange hunting trip to Romania.
  Is it possible to hunt in your area?And if it is what kind of
  Animals?
  I have possible to get 5-10 persons group grom Finland.

  Best regards

  Jani Tapioharju

 4. Pensiunea Melba este o pensiune la care ma intorc cu drag in fiecare an. Recomand!

 5. Mariana Zbertea says:

  Pensiunea Melba un loc in care te simti extraordinar. Este locul unde te intorci oricand cu placere și despre care poti spune ca au o armata de profesionisti care iti stau la dispozitie, d-na Violeta a fost una dintre acestia care intradevar isi iubeste meseria si este un ospatar in adevaratul sens al cuvantului. Multumim pentru tot. A fost superb.

 6. Catalin Rusin says:

  Un loc de vis, servicii de calitate. Multumim
  pentru doua zile foarte frumoase.
  Recomand !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>